close button×
  • English (United Kingdom)

Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική

Ενδείξεις

Στις μέρες μας είναι πλέον δυνατό να αφαιρεθεί λίπος σχεδόν από κάθε περιοχή του σώματος για να βελτιωθεί το σχήμα και η μορφή του. Η λιποαναρρόφηση (λιπογλυπτική) είναι μια χειρουργική επέμβαση με την οποία αφαιρείται το ανεπιθύμητο λίπος από περιοχές που δεν ανταποκρίνονται στη δίαιτα και τη σωματική άσκηση. Η λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική μας δίνει τη δυνατότητα να επέμβουμε στους γοφούς, στην οσφύ (μέση), στους μηρούς, να κάνουμε πιο επίπεδη την κοιλιά, να δώσουμε καλύτερο σχήμα στην έσω επιφάνεια των μηρών και των γονάτων ή να βελτιώσουμε το διπλοσάγονο. Η λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική έχει μεγάλη και παγκόσμια απήχηση. Είναι μια απόλυτα ασφαλής επέμβαση με εξαιρετικά και άμεσα ορατά αποτελέσματα.
Μερικές από τις περιοχές που μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη λιποαναρρόφηση είναι οι ακόλουθες:
Για τις γυναίκες: έσω και έξω επιφάνεια των μηρών, οι γλουτοί, οι γοφοί-«ψωμάκια», η οσφύ-«love handles», τα γόνατα, οι κνήμες, οι αστράγαλοι, οι βραχίονες-«μπράτσα», η πλάτη και ο λαιμός.
Για τους άνδρες: η κοιλιά, το στήθος, τα «love handles», ο λαιμός κτλ.

Χειρουργική τεχνική

Η λιποαναρρόφηση ξεκινά με την τοπική έγχυση ενός υγρού που περιέχει φυσιολογικό ορό, ξυλοκαΐνη και αδρεναλίνη (τεχνική tumescent). Το υγρό αυτό εξασφαλίζει η επέμβαση να είναι ανώδυνη και χωρίς απώλειες αίματος. Ο πλαστικός χειρουργός κάνει μικροσκοπικές τομές (3-4 mm) στο δέρμα και μέσω αυτών των τομών εισάγει ειδικές κάνουλες (λεπτοί ατραυματικοί σωλήνες) που είναι συνδεδεμένοι μια αντλία κενού-αναρρόφησης. Με παλινδρομικές κινήσεις το λίπος αφαιρείται ομοιόμορφα και με ακρίβεια.

Είδος αναισθησίας

Η λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική είναι μία επέμβαση που γίνεται με υπνοχάλαση (μέθη) σε συνδυασμό με τοπική αναισθησία και πάντα σε οργανωμένη κλινική.

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Η χρονική διάρκεια επέμβασης εξαρτάται από την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί και τον αριθμό περιοχών που θα αντιμετωπιστούν. Στις περισσότερες πάντως περιπτώσεις η επέμβαση διαρκεί 1-2 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Η λιποαναρρόφηση συνήθως δεν απαιτεί παραμονή στην κλινική. Συνήθως ο ασθενής μπορεί να αποχωρήσει σε 3-4 ώρες μετά την επέμβαση.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετά την λιποαναρρόφηση οι ασθενείς θα πρέπει να φορούν ένα πιεστικό ένδυμα (κορσέ) για 3-4 εβδομάδες. Το πιεστικό ένδυμα βοηθάει στην ομοιόμορφη σύσφιγξη του δέρματος επάνω από το νέο περίγραμμα του σώματος. Το οίδημα-πρήξιμο και οι μελανιές που μπορεί να εμφανιστούν μετά την επέμβαση στις περιοχές που λιποαναρροφήθηκαν εξαφανίζονται σε 2-3 εβδομάδες. Ελαφρά κόπωση μπορεί να αισθανθείτε κατά τις πρώτες 2 μέρες μετά την επέμβαση, ειδικότερα σε περιπτώσεις που αφαιρούνται μεγάλες ποσότητες λίπους (4-5 λίτρα).

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Οι ασθενείς μπορούν να κάνουν ντους την επόμενη μέρα. Όμως θα πρέπει να αποφύγετε το λουτρό και την παραμονή για πολύ ώρα στο νερό την πρώτη εβδομάδα και μέχρι να απορροφηθούν τα ράμματα εντελώς.. Συστήνουμε στους ασθενείς να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες πολύ σύντομα μετά την επέμβαση. Σε αντίθεση με τις άλλες επεμβάσεις είναι απόλυτη αναγκαιότητα για τη διαδικασία της επούλωσης να παραμείνετε σωματικά ενεργείς. Στην εργασία σας μπορείτε να επιστρέψετε σε 2-3 μέρες.

Αποτελέσματα

Οι ασθενείς θα δουν τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης και το νέο περίγραμμα του σώματός τους σχεδόν άμεσα. Το οίδημα-πρήξιμο και οι μελανιές φαίνονται, αλλά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της επούλωσης και εξαφανίζονται σε 14 μέρες περίπου. Ένα μήνα μετά την επέμβαση οι ασθενείς μπορούν δουν το 80% του τελικού αποτελέσματος. Θα είστε πολύ χαρούμενοι με το νέο σχήμα του σώματος σας και θα μπορείτε να το απολαμβάνετε διαρκώς, εφόσον συνεχίσετε να γυμνάζεστε και να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής. Το τοπικό πάχος δεν επανεμφανίζεται, αλλά η μεγάλη αύξηση βάρους σίγουρα αλλοιώνει το τελικό αποτέλεσμα που είχατε επιτύχει.

Διάρκεια επέμβασης

1-2 ώρες

Είδος αναισθησίας

Συνήθως για όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής γίνεται υπνοχάλαση και σπάνια χρησιμοποιούμε γενική αναισθησία

Παραμονή στη κλινική

Συνήθως ο/η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Παραμονή στην κλινική συνήθως για 4-12 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

1-2 ήμερες

Extras

Πιεστικό ένδυμα (κορσές) για 1 μήνα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ