close button×
  • English (United Kingdom)

Laser Αποτρίχωση

Ενδείξεις

Ο χώρος μας είναι εξοπλισμένος με ιατρικά laser υψηλής τεχνολογίας. Οι ιατρικές εφαρμογές laser αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα και παθήσεις που σχετίζονται με το δέρμα, εφόσον όμως εφαρμόζονται από ειδικούς ιατρούς (πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους) που έχουν την ανάλογη εκπαίδευση. Το διοδικό laser (808nm) που χρησιμοποιούμε εξασφαλίζει μόνιμη αποτρίχωση, γρήγορη και σχεδόν ανώδυνη εφαρμογή με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία του fast delivery pulse και είναι δυνατή η χρησιμοποίησή του, με απόλυτη ασφάλεια, ακόμη και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τι είναι η αποτρίχωση με laser ; Πως λειτουργεί;

Η αποτρίχωση με laser προσφέρει στους ασθενείς μια ασφαλή και αποτελεσματική θεραπεία για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Τα lasers δρουν εκπέμποντας ένα ειδικό φως που περνά διαμέσου του δέρματος και εκλεκτικά απορροφάται από τον στόχο, του που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η μελανίνη των τριχών. Τα lasers στοχεύουν στην μελανίνη της τρίχας, καταστρέφοντας τον θύλακα και αφαιρώντας έτσι την τρίχα. Η αποτρίχωση με laser είναι μια ασφαλής μέθοδος που χρησιμοποιείται σε όλα τα μέρη του σώματος, όπως στο πρόσωπο, στις μασχάλες, στην πλάτη, στα χέρια, στο μπικίνι, στα πόδια κτλ.

Τι πρέπει να κάνω πριν από τη θεραπεία;

Στην περιοχή που θα γίνει η εφαρμογή του laser θα πρέπει 1-2 μέρες πριν να απομακρυνθούν οι τρίχες με ξύρισμα ή αποτριχωτική κρέμα. Σε γενικές γραμμές οι τρίχες είναι κατάλληλες για laser αποτρίχωση, όταν έχουν μήκος μόνο 1-2 χιλιοστά.

Μπορούν όλοι οι χρωματικοί τύποι δέρματος να θεραπευτούν;

Με το διοδικό laser μπορούν να θεραπευτούν όλοι οι τύποι δέρματος από τον τύπο I μέχρι και τον τύπο V . (Οι Έλληνες έχουμε φωτότυπο τύπου ΙΙ-ΙΙΙ)

Υπάρχει κάποιος κίνδυνος για επιπλοκές;

Υπάρχει ένας ελάχιστος κίνδυνος για αλλαγές χρώματος του δέρματος ωστόσο με σωστή χρήση των laser αυτός ο κίνδυνος εκμηδενίζεται.

Θεραπεύεται η ψευδοθυλλακίτιδα του γενείου;

Ναι. Η ψευδοθυλακίτιδα ( Pseudofolliculitis ) είναι ένας τύπος χρόνιας διαταραχής ακμής προκαλούμενη από τραχιές τρίχες που αναπτύσονται προς τα μέσα ή σγουρές τρίχες. Αυτή η διαταραχή επηρεάζει πιο σκουρόχρωμα δέρματα και η θεραπεία με το διοδικό είναι η κατάλληλη θεραπεία. Γενικότερα όμως το διοδικό laser αντιμετωπίζει και άλλες παθήσεις του δέρματος, όπως τη θυλακίτιδα τριχών, την ακμή και μπορεί να εφαρμοστεί μετά από χειρουργική αντιμετώπιση της κύστης κόκκυγα για μείωση των υποτροπών.

Είναι η θεραπεία μόνιμη;

Ναι. Σε γενικές γραμμές κάθε θεραπεία με laser επιτυγχάνει μόνιμη αποτρίχωση. Έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις η αποτρίχωση μπορεί να επιτευχθεί μετά από μερικές συνεδρίες. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την ιδιαίτερη αντίδραση του ασθενούς στο laser και από το ποσό της τριχοφυΐας που απομακρύνεται. Θυμηθείτε πως ο σκοπός μπορεί να μην είναι η ολική αποτρίχωση. Πολλοί ασθενείς είναι ικανοποιημένοι με έναν αξιοσημείωτο βαθμό αποτρίχωσης. Επίσης θυμηθείτε πως οι τρίχες που παραμένουν είναι πιο ανοιχτόχρωμες και πιο λεπτές από ότι εκείνες προ της θεραπείας και γενικά επιτυγχάνεται μείωση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας σε ποσοστό 80-85%.

Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;

Όσον αφορά στις περιοχές όπως η γραμμή του μπικίνι και οι μασχάλες με μέσο όρο τις 6-8 συνεδρίες ξεχνάτε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Για τις άλλες περιοχές ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το είδος της τρίχας (χρώμα, διάμετρος κτλ.) και διάφορους ορμονικούς παράγοντες. Η πιο δύσκολη στην θεραπεία περιοχή (λόγω του μεγάλου πλήθους των τριχοθυλάκων που υπάρχουν σε αυτή) είναι το πρόσωπο. Σημειώνεται ότι οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 4-6 εβδομάδες και ότι από τις τρεις περιόδους αύξησης των τριχών (αναγενής, καταγενής και τελογενής) μόνο οι τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή φάση θεραπεύονται επιτυχώς.

Η θεραπεία είναι επώδυνη; Τι θα πρέπει να περιμένω μετά τη θεραπεία;

Οι περισσότεροι ασθενείς περιγράφουν την αποτρίχωση με laser ως αίσθημα νυγμού ή «τσιμπήματος». Μετά την θεραπεία μπορεί να γίνει αισθητό το αποτέλεσμα ως ένα ηλιακό ερύθημα. Κάθε ασθενής έχει το δικό του επίπεδο ευαισθησίας του δέρματος και αίσθησης του πόνου. Ακόμη διαφορετικές περιοχές του σώματος είναι πιο ευαίσθητες από μερικές άλλες. Η αποτρίχωση με το laser γίνεται πιο σωστά όταν η τρίχα είναι 1-2 χιλιοστά στο μήκος.

Πόσο θα διαρκέσει η επούλωση;

Συνήθως το δέρμα φαίνεται κόκκινο και οιδηματώδες για μερικά λεπτά και σπάνια περισσότερο. Περιστασιακά οι ασθενείς μπορούν να αναπτύξουν μια αντίδραση με φυσαλίδες. Αν αυτό συμβεί καλέστε τον γιατρό σας και ζητείστε του ειδική (μετά το laser ) θεραπεία.

Πως θα φαίνομαι μετά τη θεραπεία;

Γενικά κάποιο ερύθημα μπορεί να υπάρχει συνήθως για μερικές ώρες. Όσον αφορά στην ανεπιθύμητη τριχοφυΐα θα πρέπει να γνωρίζεται ότι το laser σε καμιά περίπτωση δεν είναι «κερί». Με το laser χρειάζεται να δείξετε λίγη υπομονή (από 3-4 ημέρες ως 3 εβδομάδες) για να αντιληφθείτε τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα. Τότε θα διαπιστώσετε ότι ορισμένες τρίχες πέφτουν ή «σας μένουν στα χέρια», άλλες δεν εμφανίζονται ξανά, δημιουργούνται κενά και φυσικά οι τρίχες που απομένουν μετά από κάθε θεραπεία είναι λιγότερες και πιο ανοιχτόχρωμες.

Διάρκεια επέμβασης

10 λεπτά ως 1 ώρα

Είδος αναισθησίας

Δε χρειάζεται

Παραμονή στη κλινική

Συνήθως ο/η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Παραμονή στην κλινική συνήθως για 4-12 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

Δεν υπάρχει

Extras

Αποφύγετε το κερί στα ενδιάμεσα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ