close button×
  • English (United Kingdom)

Μειωτική Στήθους

Ενδείξεις

Η μειωτική στήθους (σμίκρυνση μαστών) είναι μια επέμβαση απαραίτητη, όταν το μέγεθος των μαστών της ασθενούς είναι αρκετά μεγάλο αναλογικά με το υπόλοιπο σώμα. Οι γυναίκες με πολύ μεγάλους μαστούς μπορεί να αντιμετωπίσουν αρκετά προβλήματα από το υπερβολικό βάρος αυτών, όπως πόνο στην πλάτη και τον αυχένα, ερεθισμό του δέρματος, σκελετικές παραμορφώσεις και προβλήματα αναπνοής. Επίσης οι τιράντες των στηθόδεσμων συχνά αφήνουν εντυπώματα στους ώμους, ενώ τα μεγάλα στήθη γενικότερα μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογικά προβλήματα σε μια γυναίκα.

Τεχνική

Κατά τη διάρκεια της μειωτικής στήθους τμήμα του μαζικού αδένα αφαιρείται και ο μαστός αποκτά το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα. Ο πλαστικός χειρουργός μετά «τεντώνει» το δέρμα και επανατοποθετεί ψηλότερα το σύμπλεγμα θηλής-θηλαίας άλω. Οι ουλές έχουν συνήθως το σχήμα ανεστραμμένου Τ (άγκυρας) και το οριζόντιο τμήμα της ουλής (κατά μήκος της πτυχής κάτω από τον μαστό) προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο. Σε ορισμένες περιπτώσεις καλής ποιότητας δέρματος (ιδιαίτερα σε νέες γυναίκες) και σε μαστούς που δεν είναι πολύ μεγάλοι η τομή μπορεί να είναι μόνο γύρω από το σύμπλεγμα θηλής-θηλαίας άλω και να επεκτείνεται προς τα κάτω, έχοντας μόνο ένα πρόσθετο κάθετο σκέλος.

Είδος Αναισθησίας

Η μειωτική στήθους είναι μια επέμβαση που γίνεται πάντα με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική.

Χρονική Διάρκεια Επέμβασης

Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για μια επέμβαση που διαρκεί περίπου 3 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Η μειωτική στήθους είναι μια επέμβαση που απαιτεί την παραμονή της ασθενούς στην κλινική για 1-2 ημέρες.

Μετεγχειρητική Περίοδος

Μετά τη μειωτική στήθους οι μαστοί καλύπτονται με γάζες και αυτοκόλλητους επιδέσμους στο σχήμα των μαστών. Συνήθως αλλάζονται μετά από 2-3 ημέρες. Στη συνέχεια η ασθενής φοράει ένα αθλητικό στηθόδεσμο (χωρίς μπαλένα) για 3 μήνες. Για λίγες μέρες οι ασθενείς μπορεί να νιώθουν λίγη πίεση ή ακόμη και πόνο όταν σηκώνουν τα χέρια τους. Οι μελανιές και το οίδημα υποχωρούν σταδιακά και εξαφανίζονται εντελώς μετά από 2-3 εβδομάδες. Περιστασιακά μπορεί η αισθητικότητα των θηλών σας να είναι μειωμένη, όμως μακροχρόνια διατηρείται η αισθητικότητα των θηλών στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ είναι δυνατός και ο θηλασμός μετά από εγκυμοσύνη.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Συστήνουμε στους ασθενείς μας να επανέλθουν στις καθημερινές και επαγγελματικές τους δραστηριότητές περίπου 1-2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Κατά τις πρώτες μέρες πρέπει να παραμείνουν ξεκούραστες. Μη διστάστε να δεχτείτε βοήθεια για τις οικιακές μικροδουλειές (ακόμη και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας πρέπει να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας). Συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας να σηκώνουν μόνο ελαφριά αντικείμενα και να αποφεύγουν την άρση βαρέων αντικείμενων και να περιορίζονται μόνο σε ελαφρά άσκηση κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Μετά από μία ανόρθωση στήθους είναι πιο άνετα να κοιμάστε σε ύπτια θέση. Αν σας αρέσει η ηλιοθεραπεία και μάλιστα τόπλες θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50, γιατί η ποιότητα των ουλών επηρεάζεται αρνητικά από την έκθεση στον ήλιο. Τέλος μπορείτε να ξεκινήσετε τη γυμναστική σε 1-2 μήνες.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της μειωτικής στήθους είναι άμεσα ορατά, αν και η τελική εμφάνιση των μαστών είναι ορατή περίπου 1 χρόνο μετά. Η εξέλιξη των ουλών είναι δύσκολο πάντοτε να προβλεφθεί. Οι ούλες συνήθως από κόκκινες και πρησμένες μετά από λίγους μήνες γίνονται λεπτές και λίγο πιο ανοιχτόχρωμες από το υπόλοιπο δέρμα και βαθμιαία εξασθενούν, αλλά ποτέ δεν εξαφανίζονται πλήρως. Μετά την επέμβαση οι μαστοί θα επανακτήσουν τη φυσιολογική τους καμπυλότητα δίνοντας τη δυνατότητα να φοράτε ρούχα που πριν δε μπορούσατε να φανταστείτε ότι θα μπορέσετε να φορέσετε. Επίσης δε θα νιώθετε πλέον πόνο στον αυχένα και στην πλάτη και ούτε το δέρμα σας κάτω από τους μαστούς θα είναι ερεθισμένο. Με τους μαστούς σε πιο φυσιολογικό σχήμα και μέγεθος σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα θα έχετε μια σημαντική αίσθηση ανακούφισης από τους νέους και μικρότερους μαστούς σας και θα νιώθετε πιο ανάλαφρη και απελευθερωμένη!

Διάρκεια επέμβασης

3 ώρες

Είδος αναισθησίας

Συνήθως για όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής γίνεται υπνοχάλαση και σπάνια χρησιμοποιούμε γενική αναισθησία

Παραμονή στη κλινική

Συνήθως ο/η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Παραμονή στην κλινική συνήθως για 4-12 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

10-14 ήμερες

Extras

Αθλητικός στηθόδεσμος για 2 μήνες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ