close button×
  • English (United Kingdom)

Απώλεια Βάρους-Αποκατάσταση

Ενδείξεις

Οι παχύσαρκοι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε βαριατρικές επεμβάσεις, όπως γαστρικό by-pass και τοποθέτηση δακτυλίου, όταν αποκτήσουν το επιθυμητό βάρος θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ένα σώμα που είναι αδυνατισμένο μεν αλλά συγχρόνως με χαλαρό και περίσσιο δέρμα. Στη φάση αυτή ο πλαστικός χειρουργός αναλαμβάνει να αναδιαμορφώσει το σώμα με μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Οι επεμβάσεις αυτές μπορεί να είναι η βραχιονοπλαστική, η κυκλοτερής κοιλιοπλαστική, η ανόρθωση μηρών και γλουτών, η ανόρθωση στήθους με ή χωρίς αύξηση στήθους, το λίφτινγκ προσώπου.

Χειρουργική τεχνική

Όλες οι επεμβάσεις έχουν περιγραφεί στις αντίστοιχες ενότητες και δεν διαφέρουν στην περίπτωση των βαριατρικών ασθενών. Στην κυκλοτερή κοιλιοπλαστική, που ίσως είναι η συχνότερη επέμβαση που πραγματοποιείται μετά από εκτεταμένη απώλεια βάρους, στόχος της επέμβασης είναι να αντιμετωπιστεί η περίσσεια του δέρματος που κρέμεται και η οποία επεκτείνεται μέχρι πίσω, στην περιοχή της μέσης. Απαραίτητος είναι ο προσεκτικός προεγχειρητικός σχεδιασμός καθώς η τομή θα είναι εκτεταμένη και κυκλοτερής γύρω από τον κορμό.

Είδος αναισθησίας

Η χειρουργική αντιμετώπιση των παραπάνω καταστάσεων γίνεται με γενική αναισθησία

Παραμονή στην κλινική

Συνήθως χρειάζεται παραμονή 1-2 ημερών στην κλινική

Μετεγχειρητική περίοδος

Άμεσα μετεγχειρητικά, υπάρχουν οίδημα και εκχυμώσεις στην περιοχή, οι οποίες υποχωρούν σταδιακά. Η διακοπή του καπνίσματος και ο υγιεινός τρόπος διατροφής είναι παράγοντες που συμβάλλουν στην ταχύτερη επούλωση. Ο πόνος περιγράφεται περισσότερο ως αίσθημα τάσης ή τράβηγμα και αντιμετωπίζεται με παυσίπονα. Επάνοδος στην εργασία σε ένα μήνα.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Συστήνουμε στους ασθενείς μας να περιμένουν 1 εβδομάδα πριν επανέλθουν τις επαγγελματικές δραστηριότητές τους. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά την αυξητική στήθους οι ασθενείς πρέπει να ξεκουραστούν. Μην διστάστε να δεχτείτε βοήθεια για τις οικιακές μικροδουλειές (ακόμη και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας πρέπει να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας). Συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας να σηκώνουν μόνο ελαφριά αντικείμενα και να αποφεύγουν την άρση βαρέων αντικείμενων και να περιορίζονται μόνο σε ελαφρά άσκηση κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Αν σας αρέσει η ηλιοθεραπεία και μάλιστα τόπλες θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50, γιατί η ποιότητα των ουλών επηρεάζεται αρνητικά από την έκθεση στον ήλιο. Μπορείτε να ξεκινήσετε το μπάνιο κανονικά μετά από 1 εβδομάδα, αλλά θα πρέπει να αποφεύγετε τη διαβροχή («μούλιασμα») μέχρι να εξαφανιστούν οι εσχάρες («κρούστες») από τις τομές σας. Τέλος μπορείτε να ξεκινήσετε τη γυμναστική σε 1-2 μήνες.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα αυτού του είδους των επεμβάσεων είναι μόνιμα με την προϋπόθεση ότι ο ασθενής έχει υιοθετήσει ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και δεν εμφανίζει αυξομειώσεις στο βάρος του. Η νέα εικόνα του σώματος χωρίς περίσσεια δέρματος προσδίδει αυτοπεποίθηση και επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογία του ασθενούς. Οι ουλές από την άλλη είναι το τίμημα για την καινούρια εικόνα, οι οποίες αν η επούλωση είναι καλή θα εξασθενίσουν μετά από 1 χρόνο.

Διάρκεια επέμβασης

2-6 ώρες

Είδος αναισθησίας

Συνήθως για όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής γίνεται υπνοχάλαση και σπάνια χρησιμοποιούμε γενική αναισθησία

Παραμονή στη κλινική

Συνήθως ο/η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Παραμονή στην κλινική συνήθως για 4-12 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

7-10 ήμερες

Extras

Αθλητικός στηθόδεσμος και ζώνη κοιλίας για 1-2 μήνες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ