close button×
  • English (United Kingdom)

Ανόρθωση Στήθους

Ενδείξεις

Ένα σύνολο αιτιολογικών παραγόντων μπορούν να συμβάλλουν στην πτώση των μαστών όπως:
Η κύηση και ο θηλασμός
Μεγάλες μεταβολές στο βάρος
Ορμονικές μεταβολές
Φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης (το δέρμα χάνει τη ελαστικότητά του)

Χειρουργική τεχνική

Από τη στιγμή που ο πλαστικός χειρουργός έχει εκτιμήσει το βαθμό της πτώσης, την ποιότητα του δέρματος και το μέγεθος των μαστών, και συζητήσει με την ασθενή για το επιθυμητό μέγεθος και σχήμα των μαστών, αλλά και τη θέση των ουλών, θα αποφασίσει για το είδος της επέμβασης που είναι πιο κατάλληλο για τις ανάγκες και τις προσδοκίες της ασθενούς.
Για μικρούς και πτωτικούς μαστούς: η ανόρθωση μαστού εκτελείται σε συνδυασμό με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης για να αποκαταστήσει την πληρότητα των μαστών. Η ουλή θα βρίσκεται γύρω από το σύμπλεγμα θηλής-θηλαίας άλω και θα είναι ελάχιστα ορατή. Ο πλαστικός χειρουργός και η ασθενής θα συναποφασίσουν για το νέο μέγεθος των μαστών.
Για φυσιολογικού μεγέθους πτωτικούς μαστούς: ο πλαστικός χειρουργός θα αποκαταστήσει μόνο το σχήμα και την πτώση των μαστών και θα αφαιρέσει την περίσσεια δέρματος. Αν η πτώση δε είναι τόσο σημαντική, οι ουλές θα είναι γύρω από το σύμπλεγμα θηλής-θηλαίας άλω και σε περίπτωση που η πτώση είναι μεγαλύτερη μπορεί η ούλη να έχει και ένα πρόσθετο κάθετο σκέλος.
Για μεγάλου μεγέθους πτωτικούς μαστούς: ο πλαστικός χειρουργός θα διορθώσει την πτώση των μαστών, μειώνοντας το μέγεθός τους. Το σύμπλεγμα θηλής-θηλαίας άλω επανατοποθετούνται σε ψηλότερη θέση. Οι ουλές έχουν συνήθως σχήμα αναστραμμένου Τ (άγκυρας). Ξεκινούν από το σύμπλεγμα θηλής-θηλαίας άλω και επεκτείνονται προς τα κάτω σε ευθεία γραμμή μέχρι και κάτω από τον μαστό κατά μήκος της υπομάστιας πτυχής. Η έκταση των ουλών εξαρτάται το βαθμό της μείωσης και της πτώσης των μαστών.

Είδος αναισθησίας

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική.

Χρονική διάρκεια επέμβασης

Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από την πολυπλοκότητά και τη κλίμακα της επέμβασης. Επίσης εξαρτάται από το αν θα τοποθετηθούν ενθέματα σιλικόνης ή όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις η επέμβαση διαρκεί περίπου 2-3 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Συνήθως χρειάζεται παραμονή 1 ημέρας στην κλινική, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις η ασθενής, μετά από συνεννόηση με το γιατρό της, μπορεί να αποχωρήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετά από την ανόρθωση στήθους οι μαστοί σας είναι καλυμμένοι στερεά με γάζες και αυτοκόλλητους επιδέσμους. Η επέμβαση δεν προκαλεί ιδιαίτερο πόνο. Οι μελανιές και το οίδημα υποχωρούν σταδιακά και εξαφανίζονται εντελώς μετά από 2-3 εβδομάδες. Οι ασθενείς πρέπει να φορούν ένα αθλητικό στηθόδεσμο (χωρίς μπαλένα) για 3 μήνες και να αποφεύγουν την έντονη σωματική δραστηριότητα κατά τις 3 πρώτες εβδομάδες. Περιστασιακά μπορεί η αισθητικότητα των θηλών σας να είναι μειωμένη, όμως μακροχρόνια διατηρείται η αισθητικότητα των θηλών στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ είναι δυνατός και ο θηλασμός μετά από εγκυμοσύνη.

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Συστήνουμε στους ασθενείς μας να επανέλθουν στις καθημερινές και επαγγελματικές τους δραστηριότητές περίπου 10 ημέρες μετά την επέμβαση.
Κατά τις πρώτες μέρες πρέπει να παραμείνουν ξεκούραστες. Μην διστάστε να δεχτείτε βοήθεια για τις οικιακές μικροδουλειές (ακόμη και η χρήση ηλεκτρικής σκούπας πρέπει να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας). Συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας να σηκώνουν μόνο ελαφριά αντικείμενα και να αποφεύγουν την άρση βαρέων αντικείμενων και να περιορίζονται μόνο σε ελαφρά άσκηση κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα. Μετά από μία ανόρθωση στήθους είναι πιο άνετα να κοιμάστε σε ύπτια θέση. Αν σας αρέσει η ηλιοθεραπεία και μάλιστα τόπλες θα πρέπει να εφαρμόζετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 50, γιατί η ποιότητα των ουλών επηρεάζεται αρνητικά από την έκθεση στον ήλιο. Τέλος μπορείτε να ξεκινήσετε τη γυμναστική σε 1-2 μήνες.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της ανόρθωσης στήθους είναι θεαματικά και άμεσα ορατά, αν και η τελική εικόνα τους είναι ορατή περίπου 6 μήνες μετά την επέμβαση. Οι ουλές συνήθως βαθμιαία εξασθενούν και γίνονται σαν λεπτές γραμμές, λίγο πιο ανοιχτές από το χρώμα του υπόλοιπου δέρματος, και είναι ελάχιστα ορατές. Είναι πραγματικά πολύ ευχάριστο να μπορείτε να φοράτε οποιουδήποτε τύπου στηθόδεσμο, αποκαλυπτικά μαγιό και ρούχα με αποκαλυπτικό ντεκολτέ. Η ανόρθωση στήθους είναι μια απόλυτα αξιόπιστη χειρουργική επέμβαση. Αυξάνει την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, τονώνει την αυτοπεποίθησή της και την κάνει να νιώθει πιο ελκυστική. Αν και τα αποτελέσματα είναι σχετικά μακροχρόνια, θα πρέπει οι γυναίκες που θα υποβληθούν σε αυτήν την επέμβαση να λάβουν υπόψη ότι η βαρύτητα, η ποιότητα του δέρματος, οι μεταβολές βάρους, η εγκυμοσύνη και η γήρανση μπορούν να έχουν αρνητική επίδραση στη διατήρηση των μακροχρόνιων αποτελεσμάτων.

Διάρκεια επέμβασης

2-3 ώρες

Είδος αναισθησίας

Συνήθως για όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής γίνεται υπνοχάλαση και σπάνια χρησιμοποιούμε γενική αναισθησία

Παραμονή στη κλινική

Συνήθως ο/η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Παραμονή στην κλινική συνήθως για 4-12 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

10-14 ήμερες

Extras

Αθλητικός στηθόδεσμος για 2 μήνες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ