close button×
  • English (United Kingdom)

Laser Peeling-Fraxel

Ενδείξεις

Η νέα τεχνολογία fractional laser CO2 (Fraxel), αποσκοπεί στο να επιτύχει τα οφέλη ενός επεμβατικού laser χωρίς το μεγάλο χρόνο αποθεραπείας, που αυτό συνεπάγεται. Το fractional laser κατάφερε να λύσει τα προβλήματα της μακράς περιόδου αποθεραπείας του παλιού laser CO2, διατηρώντας τα πλεονεκτήματά του στη βελτίωση του δέρματος.

Πως λειτουργεί;

Η φιλοσοφία της διαδικασίας βασίζεται στο ότι αντί να επιδράσουμε σε όλη την επιδερμίδα και να περιμένουμε η επούλωση να γίνει από τα βαθύτερα στρώματα αυτής, επεμβαίνουμε σε πολύ μικρά σημεία, βαθειά μέσα στο δέρμα, με τρόπο που να δημιουργούμε “μικροθερμικές θεραπευτικές ζώνες”. Το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι ανάμεσα στις μικροθερμικές αυτές ζώνες υπάρχει υγιής επιδερμίδα, η οποία έρχεται πολύ γρήγορα να καλύψει τις μικροσκοπικές αυτές περιοχές, στις οποίες έχουμε επέμβει μικροσκοπικά με το fractional laser.

Χρόνος αποθεραπείας

Με τη νέα μέθοδο fractional laser CO2 συνήθως το δέρμα ξεφλουδίζει σε 2-3 μέρες. Στη συνέχεια υπάρχει μία μικρή ερυθρότητα που μπορεί να καλυφθεί με make up. Το make up χρειάζεται συνήθως για 5-7 περίπου, μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως όλα τα ίχνη της εφαρμογής. Το άτομο δεν χρειάζεται να αποκοπεί από τις δραστηριότητές του.

Τι διορθώνει η θεραπεία;

Η συγκεκριμένη θεραπεία αποσκοπεί στο να βελτιώσει την υφή του προσώπου, δηλαδή το θαμπό δέρμα, τους διατεταμένους πόρους και γενικότερα την ανώμαλη επιφάνεια. Επίσης, βελτιώνει τις πανάδες, το μέλασμα και δημιουργεί μια μικρού βαθμού διόρθωση της χαλάρωσης προκαλώντας ρίκνωση στο κολλαγόνο του δέρματος. Επίσης, οι λεπτές ρυτίδες βελτιώνονται. Βέβαια, δεν μπορεί να αντικαταστήσει το lifting, το οποίο εξακολουθεί να είναι η λύση για άτομα με μεγάλη χαλάρωση. Επιπλέον με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να αφαιρέσουμε ανεπιθύμητες δυσχρωμίες και κηλίδες που υπάρχουν σε όλο μας το σώμα και ειδικότερα στα χέρια μας. Με 1 μονό συνεδρία συνήθως εξαφανίζονται! Επειδή η θεραπεία με το συγκεκριμένο τύπο λέιζερ είναι πιο ασφαλές, το κάνει κατάλληλο και για πιο ευαίσθητες περιοχές όπως είναι ο λαιμός, ο θώρακας, τα χέρια και πολλές άλλες. Επίσης, επειδή κάθε συνεδρία καλύπτει ένα συγκεκριμένο ποσοστό της επιφάνειας του δέρματος (για να παραμείνει υγιές δέρμα ανάμεσα στις περιοχές, το οποίο θα κάνει την επούλωση) και όχι ολόκληρη την επιφάνειά του, για μια ολοκληρωμένη θεραπεία χρειάζονται 2-3 συνεδρίες με απόσταση που μπορεί να είναι από 4-8 εβδομάδες περίπου.
Τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα, αλλά η μέγιστη βελτίωση συνήθως παρατηρείται μετά από 2-3 μήνες.

Μετά τη θεραπεία

Το άτομο, που έχει δεχθεί τη θεραπεία, αισθάνεται μία αίσθηση θερμότητας στο πρόσωπο για λίγες ώρες μετά. Το δέρμα θα είναι ερεθισμένο και με λίγο οίδημα για την επόμενη μέρα. Θα χρειαστεί να εφαρμόζεται για 2-3 μέρες μια αντιβιοτική αλοιφή που θα βοηθήσει να ξεφλουδιστεί το δέρμα πιο γρήγορα. Tο άτομο μπορεί να εμφανιστεί στο περιβάλλον του την επόμενη μέρα. Εάν η θεραπευτική προσέγγιση επιλεγεί να είναι πιο έντονη, τότε μπορεί να χρειαστούν 2-3 ημέρες, γι' αυτήν την εμφάνιση, που συνήθως είναι ένα σαββατοκύριακο. Αυτό βέβαια γίνεται κατόπιν συμφωνίας, πριν την επέμβαση. Η χρήση αντηλιακού (με δείκτη προστασίας 50) είναι απαραίτητη τις επόμενες μέρες. Το μεγάλο πλεονέκτημα του fractional laser CO2 , είναι ότι μπορεί να συνδυάσει την αποτελεσματικότητα ενός επεμβατικού λέιζερ με το βασικό πλεονέκτημα των μη επεμβατικών λέιζερ, που είναι η άμεση επιστροφή στις δραστηριότητες σας.

Διάρκεια επέμβασης

20-30 λεπτά

Είδος αναισθησίας

Χρήση αναισθητικής κρέμας

Χρόνος ανάρρωσης

1-3 ημέρες

Extras

Χρήση αντηλιακού με SPF 50

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ