close button×
  • English (United Kingdom)

Θεραπεία Κυτταρίτιδας

Ενδείξεις

Η «κυτταρίτιδα» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να χαρακτηριστούν οι διαδικασίες που συντελούνται στον υποδόριο λιπώδη ιστό και δημιουργούν στο δέρμα εντυπώματα (αντιαισθητικά λακκάκια) και τελικά αποκτά το δέρμα την εικόνα «φλοιού του πορτοκαλιού» (peu d΄orange). Κυτταρίτιδα έχει το 80 με 90% των γυναικών του πλανήτη και πολύ σπάνια οι άντρες.

Γιατί κυτταρίτιδα συνήθως έχουν μόνο οι γυναίκες;

Έχουν γίνει πολλές έρευνες για να εξηγηθεί η αιτιολογία της κυτταρίτιδας και όλες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρωταρχικό ρόλο στη δημιουργία της παίζει η συσσώρευση οιστρογόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Το αποτέλεσμα είναι να διενεργούνται τέτοιες αλλαγές στο υποδόριο λίπος, ώστε να καταστρέφεται η αρχιτεκτονική των ιστών και εμφανίζονται τα αντιαισθητικά εντυπώματα. Η τάση που παρατηρείται στις γυναίκες για εμφάνιση κυτταρίτιδας οφείλεται σε ένα μικρό ποσοστό και στα γονίδια. Αυτός είναι ο λόγος που ακόμα και οι γυναίκες που είναι αδύνατες ή γυμνάζονται εμφανίζουν , έστω και σε περιορισμένο βαθμό, κυτταρίτιδα.

Ποιοι παράγοντες συμβάλουν στην εμφάνιση κυτταρίτιδας;

Η κληρονομικότητα είναι ένας σημαντικός παράγοντας δημιουργίας της κυτταρίτιδας.
Η ανεπαρκής ημερήσια πρόσληψη νερού. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα. Η επαρκής ποσότητα υπολογίζεται σε 8 ποτήρια καθημερινά.
Οι μεγάλης διάρκειας στερητικές δίαιτες. Αντίθετα μάλιστα με όσα υποστηρίζονται , ότι οι δίαιτες αστραπή καταπολεμούν την κυτταρίτιδα, στην πραγματικότητα αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισής της.
Η ένταση, το στρες, η κακή φλεβική-λεμφική κυκλοφορία και το κάπνισμα μπορούν να συμβάλλουν στην δημιουργία της κυτταρίτιδας.
Η έλλειψη σωματικής άσκησης και η καθιστική ζωή συμβάλλουν στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η άσκηση βελτιώνει τον μυϊκό τόνο και την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει στην αποβολή τοξινών.
Τα αντισυλληπτικά επίσης αυξάνουν την ποσότητα των οιστρογόνων στο σώμα διαστέλλουν τα λιπώδη κύτταρα που οδηγούν σε κατακράτηση του νερού και σε εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Ποια είναι τα στάδια στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας;

Η σταδιοποίηση στην κατά Nurnberger-Muller ταξινομεί την κυτταρίτιδα σε 4 στάδια:
Στάδιο 0: Καθόλου εντυπώματα στο δέρμα όταν το άτομο στέκεται όρθιο ή ξαπλώνει . Στο pinch test δεν παρατηρείται κανένα εντύπωμα στο δέρμα.
Στάδιο 1: Όπως και στο προηγούμενο στάδιο, όμως με θετικό το pinch test.
Στάδιο 2: Τα εντυπώματα είναι ορατά και χωρίς «τσίμπημα» (pinch test) όταν το άτομο είναι σε όρθια θέση , όχι όμως όταν βρίσκεται σε ύπτια θέση (ξαπλωμένο).
Στάδιο 3: Τα εντυπώματα είναι ορατά σε όρθια και σε ύπτια θέση.

Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές τεχνικές για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας;

Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με ένα συνδυασμένο πρωτόκολλο θεραπειών που περιλαμβάνουν τη μεσοθεραπεία, τις μονοπολικές ραδιοσυχνότητες (Thermage, Accent), τις τριπολικές ραδιοσυχνότητες (Pollogen) και τη νέα επαναστατική τεχνολογία των επικεντρωμένων υπερήχων.

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα είναι ένας τρόπος χορήγησης διαφόρων ακίνδυνών ουσιών ενδοδερμικά και στο υποδόριο λίπος (εκχυλίσματα βοτάνων, καφεΐνη, προκαίνη, πεντοξυφιλίνη, υαλουρονιδάση, φωσφατυδιλχολίνη, organic silicum κτλ) σε πολύ μικρές ποσότητες, ώστε να δράσουν τοπικά. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται κυρίως στην αισθητική ιατρική για την κυτταρίτιδα, την τοπική λιποδιάλυση και αναζωογόνηση του δέρματος. Η μεσοθεραπεία έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: χορηγούμε τη θεραπευτική ουσία εκεί ακριβώς που μας ενδιαφέρει. Άρα εκ των πραγμάτων, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πολύ μικρότερες ποσότητες ουσιών από ότι εάν τις χορηγούσαμε από το στόμα. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται στις περιοχές των γλουτών, στην έξω επιφάνεια των μηρών, στην περιοχή πάνω από τα γόνατα και γενικά στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. Η κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Απαιτούνται 4-8 περίπου θεραπείες κάθε 7-15 ημέρες και στη συνέχεια μπορεί να ακολουθηθεί ένα πρόγραμμα συντήρησης με 1 συνεδρία κάθε 2-3 μήνες.

Υπέρηχοι –Ραδιοσυχνότητες (Thermage, Accent, Pollogen, Ultrashape)

Είναι η πιο πρόσφατη τεχνολογία στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η αρχή τους βασίζεται στο ότι με μια computerized κεφαλή διοχετεύονται κύματα υπερήχων ή ραδιοσυχνοτήτων στα επίμαχα σημεία της κυτταρίτιδας –γλουτοί, μηροί, κοιλιά-διασπώντας έτσι τα υπερτροφικά λιποκύτταρα. Τα σημεία που έχουν προεπιλεγεί «σαρώνονται» από την κεφαλή των υπερήχων, ή των ραδιοσυχνοτήτων, ανάλογα την περίπτωση ,προκαλώντας ελαφριά αίσθηση δόνησης και θερμότητας. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος και επιτυγχάνεται η βελτίωση της κυκλοφορίας.
Η συνεδρία διαρκεί περίπου 40 λεπτά και χρειάζονται τουλάχιστον 4-8 συνεδρίες κάθε 1-2 εβδομάδες για να έχουμε αισθητά αποτελέσματα που είναι της τάξης του 30-50% στην μείωση πόντων και βελτίωση της υφής του δέρματος (κυτταρίτιδα). Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή. Η διαδικασία της θεραπείας είναι απολύτως άνετη, γρήγορη, εντελώς ανώδυνη και μπορείτε μετά την εφαρμογή να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ