close button×
  • English (United Kingdom)

Ανόρθωση (Λίφτινγκ) Γλουτών

Ενδείξεις

Με το πέρασμα των χρόνων και τις απότομες αυξομειώσεις βάρους οι γλουτοί «αδειάζουν» και είναι πιο πτωτικοί. Η πτώση τους δύσκολα βελτιώνεται με τη γυμναστική. Όταν η χαλάρωση είναι μεγάλη, χρειάζονται ριζικές επεμβάσεις για να επανέλθουν. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι που εφαρμόζονται για την ανόρθωση γλουτών (με ή χωρίς ενθέματα σιλικόνης). Η μέθοδος που τελικά θα ακολουθηθεί θα εξαρτηθεί από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Γενικότερα η επέμβαση γίνεται σε γυναίκες με χαλάρωση και πτώση των γλουτών, είτε λόγω ηλικίας (άνω των 40 ετών), είτε λόγω μεγάλης απώλειας βάρους. Όταν οι γλουτοί χρειάζονται αύξηση, τότε χρησιμοποιούνται ειδικά ενθέματα συνεκτικής σιλικόνης που θα γεμίσουν τους γλουτούς. Οι υποψήφιες είναι :
1. Γυναίκες με μικρή πτώση γλουτών και μικρό όγκο στην περιοχή.
2.Γυναίκες που δεν έχουν περιττό λίπος στο σώμα τους.

Επέμβαση

Στο λίφτινγκ γλουτών αφαιρείται το χαλαρό δέρμα που περισσεύει. Η τεχνική που εφαρμόζεται σε αυτή την περίπτωση είναι αυτή που έχει δεχθεί και τις περισσότερες τροποποιήσεις σε ό,τι αφορά στα σημεία τομής, τα ράμματα και τον τρόπο στερέωσής τους. Υπάρχουν οι τομές που γίνονται χαμηλά κοντά στον μηρό (μηρογλουτιαία πτυχή) για περιπτώσεις με μικρή χαλάρωση και σχετικά αδύνατους γλουτούς. Σε περιπτώσεις με μεγαλύτερη χαλάρωση και όταν η γυναίκα επιθυμεί να φορά πιο αποκαλυπτικά εσώρουχα και μαγιό, οι τομές ανεβαίνουν υψηλότερα για να καλύπτονται από τα εσώρουχα. Έτσι φτάσαμε στις μέρες μας με τις καινούργιες τεχνικές να τοποθετούνται οι τομές ψηλά, στο άνω όριο της μεσογλουτιαίας πτυχής, δηλαδή, στη γραμμή στρινγκ. Συγκεκριμένα, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί μία λωρίδα δέρματος από την περιοχή των γλουτών, «σηκώνει» το δέρμα από τους μυς και τραβώντας το πιο πάνω οι γλουτοί είναι σαφώς πιο ανορθωμένοι. Στο λίφτινγκ γλουτών με ενθέματα σιλικόνης γίνεται μια τομή περίπου 5 εκατοστών ψηλά, ανάμεσα στους γλουτούς. Από αυτό το σημείο ο πλαστικός χειρουργός δημιουργεί δύο θήκες κάτω από το δέρμα και ανάμεσα στους μύες του γλουτού και τοποθετεί τα ειδικά ενθέματα σιλικόνης, τα οποία διαφέρουν από αυτά του στήθους. Τα ενθέματα γλουτών είναι σκληρότερα και με διαφορετικό σχήμα.

Είδος αναισθησίας

Η επέμβαση του λίφτινγκ μηρών πραγματοποιείται με γενική αναισθησία σε οργανωμένη κλινική.

Χρονική διάρκεια της επέμβασης

Η διάρκεια του χειρουργείου εξαρτάται από την ποσότητα του πλεονάζοντος λίπους και δέρματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάρκεια του χειρουργείου είναι περίπου 2-3 ώρες.

Παραμονή στην κλινική

Το λίφτινγκ μηρών μπορεί να γίνει και ως επέμβαση 1 ημέρας και η ασθενής να αποχωρήσει αργά το απόγευμα από την κλινική, αλλά συνήθως απαιτείται η παραμονή μιας ημέρας στην κλινική.

Μετεγχειρητική περίοδος

Μετά από την ανόρθωση γλουτών συνήθως υπάρχει οίδημα και μελανιές που μπορεί να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχει μια μικρή δυσκολία στο περπάτημα και πόνος όταν κάθεστε κατά τις πρώτες 5 ημέρες. Για 1 περίπου μήνα είναι απαραίτητη η χρήση ενός πιεστικού ενδύματος (κορσές).

Επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Συστήνουμε στους ασθενείς μας να επανέλθουν στις καθημερινές και επαγγελματικές τους δραστηριότητες σε 10 μέρες περίπου. Μη διστάσετε να ζητήσετε βοήθεια για τις δουλειές του σπιτιού και καλό είναι να αποφεύγετε το καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα για την 1 εβδομάδα. Ειδικότερα στο λίφτινγκ γλουτών με ενθέματα σιλικόνης απαγορεύεται να καθίσετε για 10 – 15 ημέρες και αυτό είναι το μειονέκτημα της επέμβασης. Όταν ξαπλώνετε ή κοιμάστε πρέπει να είστε σε πλάγια θέση ή ανάσκελα με μαξιλάρια σε ειδική θέση και να φοράτε ένα ειδικό ελαστικό κορσέ. Στις καθημερινές σας δραστηριότητες επιστρέφετε σε δύο εβδομάδες, ενώ γυμναστική επιτρέπεται να κάνετε αφού περάσουν οχτώ εβδομάδες. Σε ό,τι αφορά στο σημάδι της τομής, στο σημείο που βρίσκεται, δε φαίνεται καθόλου, ωστόσο φεύγει εντελώς μετά από λίγους μήνες.

Αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση, αλλά μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα θα έχετε μετά από 3 μήνες περίπου. Παρόλο που η εμφάνιση των γλουτών σας θα είναι εντυπωσιακά βελτιωμένη, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι , σε αντίθεση με τη λιποαναρρόφηση, οι ουλές παρότι δεν θα είναι πολύ εμφανείς είναι αναπόφευκτες. Τα αποτελέσματα διαρκούν 5-8 χρόνια, αλλά και μετά το πέρας αυτών των ετών οι γλουτοί είναι σε πολύ «υψηλότερη» θέση από αυτή που ήταν πριν την επέμβαση.

Διάρκεια επέμβασης

2-3 ώρες

Είδος αναισθησίας

Συνήθως για όλες τις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής γίνεται υπνοχάλαση και σπάνια χρησιμοποιούμε γενική αναισθησία

Παραμονή στη κλινική

Συνήθως ο/η ασθενής παίρνει εξιτήριο την ίδια ημέρα. Παραμονή στην κλινική συνήθως για 4-12 ώρες

Χρόνος ανάρρωσης

10 ήμερες

Extras

Πιεστικά ενδύματα για 1 μήνα

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ