close button×
  • English (United Kingdom)

Μεσοθεραπεία

Ενδείξεις

Η μεσοθεραπεία είναι μία μέθοδος κατά την οποία χορηγούμε μικρές ποσότητες διαφόρων ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, φωσφατιδυλοχολίνη, καρνιτίνη, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, κι ένζυμα σ'ένα ορισμένο σημείο του σώματος. Η διαδικασία γίνεται με ανώδυνες μικρο-ενέσεις στο χόριο, το ενδιά-μεσο στρώμα του δέρματος (μεσο-θεραπεία), με σκοπό την ανανέωση-ενυδάτωση-σύσφιγξη του δέρματος, την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και της αλωπεκίας-τριχόπτωσης.

Πότε άρχισε να εφαρμόζεται;

Άρχισε να εφαρμόζεται από τον Γάλλο ιατρό Michel Pistor το 1952 και το 1987 αναγνωρίσθηκε επισήμως ως θεραπευτική μέθοδος από τη Γαλλική Ιατρική Ακαδημία. Σύντομα Γάλλοι ιατροί ανακάλυψαν ότι αυτή η τεχνική μπορεί να εφαρμοσθεί και σε προβλήματα του δέρματος, όπως η κυτταρίτιδα, οι ραβδώσεις, ρυτίδες, τριχόπτωση και ακμή. Τελευταία έχει μεγάλη διάδοση σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

Τι μπορεί να αντιμετωπίσει η θεραπεία Microneedling;

Λεπτές και βαθιές ρυτίδες σε οποιοδήποτε επιφάνεια του προσώπου, ανεξάρτητα από το πάχος της επιδερμίδας
Ραγάδες, ανεξάρτητα από το βάθος και την ηλικία που παρουσιάστηκαν
Ουλές ακμής ή χειρουργείων
Κυτταρίτιδα (σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία)

Ποιά τα οφέλη της Μεσοθεραπείας;

Οι ουσίες όταν χορηγούνται από του στόματος παρουσιάζουν ένα σοβαρό μειονέκτημα: πρέπει πρώτα να περάσουν από τον γαστρεντερικό σωλήνα και το ήπαρ πριν απελευθερωθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Έτσι η μεγαλύτερη ποσότητα του φαρμάκου κατανέμεται σ'όλο το σώμα σε μεγάλη αραίωση κι αυτή που φθάνει στην πάσχουσα περιοχή είναι πολύ μικρή. Αντιθέτως, η μεσοθεραπεία χρησιμοποιεί μικρότερες δόσεις της ουσίας η οποία εγχέεται στην υπό θεραπεία περιοχή. Επειδή το δέρμα δρα ως σύστημα βαθμιαίας απελευθέρωσης, η δραστική ουσία ενεργεί ταχύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια. Έτσι τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Σε ποιές περιπτώσεις εφαρμόζεται στην Αισθητική Δερματολογία;

Εφαρμόζεται:
Στην ανανέωση του δέρματος
Στη θεραπεία κυτταρίτιδας-τοπικού λίπους
Στην τριχόπτωση

Πώς δρα;

Με τη μεσοθεραπεία εμπλουτίζεται το χόριο, το ενδιάμεσο στρώμα του δέρματος, με βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, μέταλλα, ένζυμα και αμινοξέα, τα οποία τρέφουν το δέρμα και το αναζωογονούν. Έτσι προωθείται η παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης κι αυξάνεται ο μεταβολισμός. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο πιο πάνω μείγμα συστατικών κρατά το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα τη βαθειά ενυδάτωση του δέρματος. Τα άτομα που έχουν κάνει τη θεραπεία αυτή περιγράφουν ότι το δέρμα τους έγινε πιο σφιχτό, ελαστικό, λαμπερό, νεανικό και ακτινοβολεί.

Συνδυάζεται με άλλες θεραπείες;

Η μεσοθεραπεία αποτελεί εξαιρετικό συμπλήρωμα σε άλλες θεραπείες, όπως η laser-ανάπλαση, οι ραδιοσυχνότητες, το botox και τα γεμίσματα με υαλουρονικό οξύ.

Πόσες συνεδρίες πρέπει να κάνω για να έχω τα καλύτερα αποτελέσματα;

Απαιτούνται 6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 7-15 ημερών, συνολικά δηλαδή, η διάρκεια της θεραπείας είναι 1-2 μήνες. Κατόπιν αυτού, μπορεί να χρειαστούν 1-2 συνεδρίες το χρόνο για συντήρηση του αποτελέσματος.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για να έχουν όμως διάρκεια απαιτείται ένας πλήρης κύκλος 2 μηνών.

Πώς μπορεί η Μεσοθεραπεία να ελαττώσει την κυτταρίτιδα;

Η φόρμουλα που χρησιμοποιείται εξατομικεύεται και είναι ανάλογη με το βαθμό και το στάδιο που βρίσκεται η κυτταρίτιδα. Τα φάρμακα δρουν ως εξής:
Διαλύουν τα περίσσια λιποκύτταρα
Βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος
Μαλακώνουν τις συνδετικές ίνες
Βελτιώνουν την παροχέτευση της λέμφου
Το αποτέλεσμα είναι η ελάττωση της εμφάνισης του «φλοιού πορτοκαλιού» και της ποσότητας του λίπους της περιοχής που θεραπεύεται. Επειδή η κυτταρίτιδα αποτελεί μόνιμη κατάσταση χρειάζεται περισσότερες συνεδρίες απ'ότι για την ελάττωση του λίπους, περίπου 10 με 15 θεραπείες και η έγχυση των δραστικών ουσιών γίνεται στο υποδόριο λίπος.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Η μόνη ανεπιθύμητη ενέργεια είναι εκχυμώσεις (μελανιές) σε κάποια τσιμπήματα της βελόνας που υποχωρούν σε λίγες μέρες και καλύπτονται με μεικάπ.

Πότε μπορεί κανείς να συνεχίσει τις συνήθεις δραστηριότητές του;

Αμέσως μετά τη θεραπεία. Δεν χρειάζεται ο ασθενής να μείνει μέσα. Συστήνεται η αποφυγή πολύ ζεστού ντους τις επόμενες 8 ώρες μετά τη θεραπεία.

Ποιος μπορεί να κάνει Μεσοθεραπεία;

Όλοι οι ενήλικες από 18 έως 75 ετών που έχουν καλή υγεία μπορούν να κάνουν Μεσοθεραπεία για αισθητικούς σκοπούς.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
πλαστικοσ χειρουργοσ